Известие

Collapse
No announcement yet.

Гори масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
    Дай име на шпрей, ще е от полза на всички
    http://toolsshop.bg/Pochistvateli-i-...Presto--400-ml

Ей този например. Да кажа че нямам нищо общо с тези дето го продават
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
      Да ме извинява колегата но ще му използвам темата.И аз имам доста голям разход на масло,гори го не капе.Проблемите доидоха след обслужване на главата,докато беше с 15-40 пак си гореше доста но не съм засичал горе-долу на колко км колко масло,сега с 10-40 за 1200км 1 лт...възможно ли е от гумичките да е...уж са сменени
      Възможно е някои гумички да са изпаднали след смяната им. Някои ги лепят за да не се случва това.
      Възможно е, също така и да има прекалено големи хлабини между водачите и стеблата на клапаните.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Възможно е някои гумички да са изпаднали след смяната им. Някои ги лепят за да не се случва това.
        Възможно е, също така и да има прекалено големи хлабини между водачите и стеблата на клапаните.
        Е уж беше в сервиз да и се направи всичко нужно,казаха ми ,че могло да е и от 'пренабита' гумичка...от сегменти дали може да гори толкова масло?
        Alfa 155 1.9TD '97 EX
        Alfa 166 2.4 JTD EX
        Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Е уж беше в сервиз да и се направи всичко нужно,казаха ми ,че могло да е и от 'пренабита' гумичка...от сегменти дали може да гори толкова масло?
          За специализиран сервиз за ремонт на глави ли говориш?
          Преди обслужването на главата, гореше ли масло? Възможно е да е заради сегменти.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

За специализиран сервиз за ремонт на глави ли говориш?
            Преди обслужването на главата, гореше ли масло? Възможно е да е заради сегменти.
            За такъв се води преди това не гореше масло,тази глава е друга,че старата се спука и за това поисках да се смени всичко,когато смених маслото 'аз си го сменям' после като я запалих отзад беше страшно..огромен син облак,пак казвам-огромен,та за това си мисля,че докато маслото се е стичало надолу покраи гумичките са се напълнили и цилиндрите,но това е според мен...
            Alfa 155 1.9TD '97 EX
            Alfa 166 2.4 JTD EX
            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

За такъв се води преди това не гореше масло,тази глава е друга,че старата се спука и за това поисках да се смени всичко,когато смених маслото 'аз си го сменям' после като я запалих отзад беше страшно..огромен син облак,пак казвам-огромен,та за това си мисля,че докато маслото се е стичало надолу покраи гумичките са се напълнили и цилиндрите,но това е според мен...
              Ако харчът на масло е заради главата (а изглежда, че е), прави рекламация в сервиза. Това не е нормално. Нещо са яко проспали.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако харчът на масло е заради главата (а изглежда, че е), прави рекламация в сервиза. Това не е нормално. Нещо са яко проспали.
                Мисля да сменя само гумичките но не и там,халал да са им стоте лева...
                Alfa 155 1.9TD '97 EX
                Alfa 166 2.4 JTD EX
                Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Щом ще сменяш гумичките, разклати опашките на клапаните с ръка. Ако усещаш луфт, по-добре не ги сменяй а търси някъде, където да ти сменят водачи. С ненормално голям луфт във водачите, файдата от смяна на гумички е никаква.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Жокер-виж си картерната вентилация дали няма скъсан или изваден маркуч.
                    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                    ex Alfa 156 1,9 JTD
                    ex Alfa 75 1,8

Comment

Братле, преди години едни ми смениха гумичките на една алфа. Така го направиха, че като я отворих на ново за харч на масло от 16 броя само 6 си бяха на место захванати. А и не само те са за смяна - сегменти също. Вземи гумички на Виктор Рейнц и сегменти на кобе шмит

Comment

Масло

Колеги,двигателя не трябва да гори масло ако слагате правилното масло.
                        Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
                          Сигурен ли си в това, което пишеш? Все пак не е сложил за скорости

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
                            ...викаш да си сипнем Селения и да не сменям вложките...къде го чукаш-къде се пука
                            Alfa 155 1.9TD '97 EX
                            Alfa 166 2.4 JTD EX
                            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Я си разглоби целия двигател и си го направи като хората - 1000лв.

Comment

Working...
                              X